2021-09-30 07:00Прессъобщение

експо 2020 дубай: møbilize отвежда посетителите на въглеродно неутрално пътешествие

• Mobilize е партньор на френския павилион на световното изложение Експо 2020 Дубай.
  • От 1 октомври 2021 до 31 март 2022 Mobilize ще покани посетителите да открият чрез потапящо преживяване как би изглеждала по-отговорната мобилност.

Бъдещата мобилност трябва да бъде интелигентна, по-зелена, по-достъпна, по-споделена, от всички и за всички, навсякъде в един по-устойчив свят.

Френският павилион, разположен в зоната за мобилност на световното изложение, е мястото, където Mobilize ще покани посетителите да разгледат темата за необходимите решения за изграждането на по-отговорни градове.

"В автомобилната индустрия имаме колективна отговорност да намалим CO2 емисиите и да гарантираме по-устойчиви решения за мобилност. Постигането на въглероден неутралитет до 2050 г. е основна цел за Renault Group и Mobilize има важна роля за достигането ѝ," заявява Клотилд Делбо, управляващ директор на Mobilize. „Затова от името на Mobilize сме горди, че си партнираме с френския павилион за Експо 2020 Дубай. Ще представим нашите визия и най-вече ангажименти за по-отговорна мобилност и все по-интелигентно управление на пълния жизнен цикъл на батериите за електромобили."

Елегантно, потапящо пространство

Излизане от границите на автомобилната индустрия и насочване към мобилност, която е по-интелигентна, по-щадяща околната среда и достъпна за всички, към по-добро управление на енергията, към решения, които отговарят на нуждите на хората и градовете... това е, което Mobilize ще представи в своето напълно прозрачно пространство от 50 м2.

Посетителите ще бъдат незабавно насърчавани да помислят какво означава да се адаптира мобилността към индивидуалните нужди, как да се използва по-добре енергията и относно всички решения, необходими за постигане на въглероден неутралитет.

В центъра на пространството ще бъде поставен 3-метров монолит. Посетителите ще бъдат поканени да застанат пред огромната структура, която ще използва сензори, скрити в земята, за да оживее, потапяйки всеки отделен посетител в уникално преживяване, съчетаващо звук и изображения.

Желанието на Mobilize е всеки посетител да изживее своето уникално шоу: да предизвика емоция, да ги накара да почувстват какъв е дишащият и отговорен град, място, където енергията е възобновяема и възстановена, където движението е необезпокоявано.

Теми: mobilize

Mobilize управлява мобилността, енергията и услугите за данни. Компанията е част от Renault Group. Изградена около отворени екосистеми, Mobilize предлага гъвкави решения за мобилност и насърчава устойчив енергиен преход, в съответствие с целта на Renault Group да постигне въглероден неутралитет и амбицията си да развие стойност от кръговата икономика.