2022-10-25 08:00Прессъобщение

HYVIA представя Master H2-TECH по време на Европейската седмица на водорода

• След Aвтомобилен салон Париж HYVIA представя производствената версия на Master Van H2-TECH на изложението Hydrogen Europe в Брюксел.
  • Мехди Ферхан, главен оперативен директор HYVIA, ще говори на Конференцията на високо ниво по темата за трансформацията на сектора на водородната мобилност. Тази кръгла маса е част от Европейската седмица на водорода, най-голямото ежегодно събитие, посветено на водорода.
  • HYVIA е съвместно предприятие между Renault Group и Plug, създадено през юни 2021 г. Днес HYVIA е готова да тръгне по пътищата на Европа с Master Van H2-TECH: нулеви емисии, 5 минути време за презареждане и 400 км пробег. С обем от 12 м3 и  височина на товарния отсек от 1,80 м, това е идеалният автомобил за транспортни компании.
  • HYVIA наскоро беше потвърдена като част от Важен проект от общоевропейски интерес (ВПОИ) „Hy2Tech“, важна стъпка за развитие на партньорства с много френски и европейски играчи. HYVIA ще се възползва от подкрепата на френското правителство за разработването на няколко поколения превозни средства и за разгръщането на своя завод за горивни клетки.

След седмица, прекарана на Автомобилен салон Париж, сме горди да представим нашия водороден ван пред цяла Европа. HYVIA е готова да излезе на пътя с Renault Master Van H2-TECH, за който наскоро бяха отворени онлайн поръчките. Марката прави решителна крачка в своето развитие, подкрепена от Европейската комисия, което затвърждава нашия избор. HYVIA е базирана във Франция и се стреми към 30% дял от европейския пазар на водородни лекотоварни автомобили до 2030 г.

Мехди Ферхан, главен оперативен директор HYVIA

След Париж HYVIA представя производствената версия на Master Van H2-TECH в Брюксел

Master Van H2-TECH е водороден ван, с товарен обем от 12 м3, адаптиран за превоз на стоки и колети, който отговаря на нуждите на професионалистите за интензивно използване. Той е оборудван с 30 kW горивна клетка, 33 кВч батерия и резервоари с общ обем от 6,4 кг водород (4 броя 1,6-килограмови резервоара).

Основните му предимства са нулеви емисии, време за презареждане от 5 минути и пробег от 400 км. Има височина на товарния отсек от 1,80 м, което позволява прав стоеж и улеснява организирането и доставката на стоки и колети.

Master Van H2-TECH се произвежда във Франция: производство в завода Батили, сглобяване и тестване на горивната клетка в завода HYVIA във Флан и интегриране на горивната клетка в Грец-Арманвилие, близо до Париж.

Master Van H2-TECH е изложен с водородна зарядна станция и прототип на горивна клетка на изложението Hydrogen Europe от 25 до 27 октомври 2022 г.

Renault Group е в челните редици на променящата се мобилност. Подсилена от Алианса с Nissan и Mitsubishi Motors и уникалния си опит в електрическата мобилност, компанията включва 5 допълващи се марки - Renault, Dacia, LADA, Alpine и Mobilize - предлагащи устойчиви и иновативни решения за мобилност на своите клиенти. Установена в повече от 130 държави, Групата продава 2,7 милиона автомобили през 2021 г. В компанията работят повече от 160 000 души, които изповядват нейната цел всеки ден, за да може мобилността да сближи хората. Готова да се справи с предизвикателства както на пътя, така и в лицето на конкуренцията, Renault Group се ангажира с амбициозна трансформация, която ще генерира стойност. Тя е съсредоточена върху развитието на нови технологии и услуги и нова гама от още по-конкурентни, балансирани и електрифицирани автомобили. В съответствие с екологичните предизвикателства, амбицията на Групата е да постигне въглероден неутралитет в Европа до 2040 г.

Свързано съдържание