2021-08-27 07:00Прессъобщение

møbilize limo: нов изцяло електрически седан, предлаган под формата на абонамент

• Изцяло електрически седан, идеален за таксита и лимузини под наем.
  • От втората половина на 2022 г. гъвкави оферти за професионални шофьори ще включват превозното средство и основните услуги.
  • Световната премиера ще се състои по време на автомобилното изложение IAA Mobility 2021 в Мюнхен на 8 септември.

Електрически седан със свързани услуги за придвижване

Mobilize представя Limo, 4,67-метров седан с четири врати и изцяло електрически двигател, предназначен за шофьори на таксита и лимузини под наем. Предлагана само под формата на абонамент, офертата ще включва а-ла-карт пакети и решения за мобилност.

Mobilize Limo е плод на съвместната работа на Renault Group и Jiangling Motors Group (JMCG). Моделът използва ноу-хау и опит в областта на електрическата мобилност – автомобили и услуги - които Renault Group и дистрибуторската мрежа развиват повече от 10 години.

Новият модел ще бъде представен за първи път на 8 септември на IAA Mobility 2021 в Мюнхен, на щанда на Renault, като част от специалния ден, посветен на Mobilize. През втората половина на 2022 г. ще бъде лансиран флот от 40 автомобила Mobilize Limo за тестване на услугите, които ще бъдат достъпни в цяла Европа.

"Първият модел на Mobilize, Limo, е отговорът на новата ни марка към еволюцията на пазара за придвижване. Това предложение, което съчетава автомобил и гъвкави услуги, напълно илюстрира способността на Mobilize да придружава потребителите в новите им нужди. Също така демонстрира уникално ноу-хау, произтичащо от опита на Renault Group в услугите за мобилност и силата на RCI Bank във финансирането. "

Клотилд Делбо, главен изпълнителен директор Mobilize

Икономичен модел за услуги за придвижване без вредни емисии

В цяла Европа пазарът на услуги за придвижване (таксита и лимузини под наем) процъфтява; той се очаква да нарасне от 28 млрд. евро днес, на 50 млрд. евро до 2030 г. Това е пазар, който ще преживее бързо и широко разпространено нарастване на електрификацията. Всъщност електрическите модели скоро ще станат от съществено значение за тези, които искат да получат достъп до градските центрове, изправени пред ограничения на движението, като например зоните с ниски емисии (LEZ), които се появяват в цяла Европа. В същото време частните шофьори работят предимно в градски райони. Например, от 47 500 частни автомобили под наем, регистрирани във Франция, 75% от тях са в Париж и района (данни за 2020 г. от Stacian).

Следователно Mobilize Limo е идеалното решение за шофьори, които търсят престижни и достъпни автомобили без вредни емисии. С батерия, която предлага автономия от около 450 км (в очакване на WLTP сертифициране) и шофиране, което е безшумно, гладко и без вибрации, това е автомобил, който ще облекчи всички притеснения, които шофьорите и управителите на автопарка могат да имат по отношение на електрическата мобилност.

Mobilize Limo ще бъде лансиран на пазара като оферта, съчетаваща както автомобила, така и услугите за всички видове шофьори, включително таксита, лимузини под наем и други частни транспортни услуги (например медицински транспорт, обществен транспорт). Офертата на Mobilize ще включва пълноценен пакет услуги с по нещо за всеки, независимо дали оперира на пълен, непълен работен ден или за еднократни пътувания. Тези услуги ще бъдат достъпни и за други електрически автомобили на Renault Group.

Управлявани от RCI Bank and Services, договорите за наем на Mobilize ще включват гъвкави пробег и продължителност на договора. Непостоянните шофьори ще имат достъп до решение за плащане само при експлоатация. За операторите на автопаркове, обслужващи таксиметрови услуги и лимузини под наем, Mobilize ще използва партньорската си мрежа от стартиращи компании, за да предложи цялостно решение за тяхната дейност (доставка на автомобили, плащане, зареждане, свързаност...), за да оптимизира техните общи разходи за операции (TCO) и оперативни постижения, в услуга на клиентите.

Пакетите на Mobilize ще включват и различни услуги, като например гаранции, подкрепени от производителя, решения за поддръжка, застраховка и зареждане. Такива всеобхватни, конкурентни пакети служат за осигуряване на спокойствие на търговските оператори.

Елегантен премиум дизайн

Limo е с дължина от 4,67 м, широчина от 1,83 м и височина от 1,47 м, което го доближава до автомобил от сегмент „D“. Елегантният седан разполага с 4 врати, къс преден капак и скосен покрив. Неговият плавен, но динамичен профил е със съвременен дизайн и отразява прехода към електрически автомобили. Предлаган се в трите най-популярни екстериорни цветове (черен металик, сив металик, лъскаво бяло), Limo излъчва усещане за уверена изисканост и качество.

По-специално, моделът включва:

• Дръжки на вратите, които се разгъват при отключване
  • LED осветеност с изискан светлинен подпис и динамични мигачи
  • Mobilize лога в предната и задна част и брандинг „Mobilize Limo“, разположен точно зад страничните огледала.
  • 17-инчови алуминиеви джанти с лаково покритие

В интериора Limo вдъхва усещане за спокойствие благодарение на меката на допир и лесна за почистване тапицерия със сатенено покритие и кожен ефект. Панелите на интериорните врати се отличават със светеща лента, вложките от изкуствен метал подобряват цялостния външен вид, а интериорното осветление се предлага в седем различни цвята за персонализация според настроението. Логото Mobilize е позиционирано върху волана и стелките.

Арматурното табло е достойно за седаните в сегмента със своите висококачествени материали и декоративни карбонови вложки. То включва дигитален интерфейс с два екрана, който се простира в горната част на таблото: 10,25-инчов екран за арматурното табло и 12,3-инчов сензорен екран в центъра на таблото за управление на мултимедия.

"Електрическият двигател на Limo е неговото най-голямо предимство! Това го прави идеален за използване в градове, където автомобилите под наем преобладават. Където и да се използва, неговият пробег от приблизително 450 км предлага на водачите един или дори два пълни работни дни без презареждане. Изискан, просторен, свързан, Limo демонстрира способността на Mobilize да отговори на нуждите както на професионалистите, така и на потребителите.“

Жил Норманд, директор автомобили Mobilize

Подобрен комфорт за всички на борда

Преди всичко дизайнът на Mobilize Limo е изграден около услуги и употреба. Той се ръководи от целта да предостави възможно най-много под формата на комфорт и практичност.

Шофьорската седалка в Limo е проектирана да гарантира, че професионалните шофьори разполагат с възможно най-ергономично и акустично удобно място предвид високо стимулиращата среда на автомобила. Той разполага с осем настройки за електрически седалки (четири от страната на пътника отпред), а кормилната колона също може да се регулира както във височина, така и в дълбочина, за да предложи на водачите идеалното положение, независимо от техния тип тяло. Между двете предни седалки се намира хладилно отделение за съхранение.

Дългото 2,75 м междуосие означава, че Mobilize Limo предлага изключителен комфорт за пътниците на задната седалка - 288 мм място за коленете, очаквано при моделите от по-висок клас. Широко отварящите се задни врати дават на пътниците лесен достъп до задната седалка. Задната пейка може удобно да побере трима възрастни пътници, особено благодарение на плоския под. Подвижният среден подлакътник включва и два държача за чаши. Пътниците на задната седалка могат да заредят своя смартфон или таблет в един от двата USB порта, разположени отзад. Те също имат лесен достъп до копчетата за контрол на силата на звука, разположени отзад, както и до регулируемите вентилационни отвори и лампи за книги.

Багажникът на Mobilize Limo може да се похвали с товарен капацитет от 411 л - площ за съхранение, идеална за големи куфари. Под панела на пода на багажника се намира временна резервна гума.

Плавно, но вълнуващо шофиране

Mobilize Limo се предлага с високоефективен изцяло електрически двигател, който може да работи при 110 kW (150 к.с.) с незабавно наличен въртящ момент от 220 Nm. Тази изходна мощност осигурява чисто ускорение при всякакви обстоятелства и може да се използва за множество цели. Limo се движи плавно и меко по градските пътища. Ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,6 секунди, а максималната скорост е 140 км/ч.

Шофьорите могат да избират между три режима на шофиране (Eco, Normal, Sport). Нивото на интензивност на регенеративното спиране също може да бъде настроено на една от трите опции чрез настройките на автомобила.

Limo е изключително маневрен по градските пътища благодарение на 11,2-метровия си диаметър на завой. Моделът е оборудван със система VSP (звук на автомобила за пешеходци), която предупреждава пешеходците и други превозни средства за присъствието на автомобила и е винаги активна при скорости под 30 км/ч и в режим „Drive“.

Семпла и ефективна свързаност

Вградената мултимедийна система на Mobilize Limo позволява смартфон репликация чрез 12,3-инчовия централно монтиран сензорен екран. Повечето шофьори използват свои собствени устройства за навигация и достъп до различните платформи като Uber.

Приложение Limo специално за шофьори предоставя цялата информация за автомобила и може да се използва за отдалечен достъп до местоположението на автомобила и функции като отваряне/затваряне на врати, климатизация или зареждане на батерията.

Съвместим с всякакви решения за зареждане

Mobilize Limo работи с литиево-йонна батерия с течно охлаждане с капацитет 60 кВч, предлагаща пробег от приблизително 450 км (в очакване на WLTP сертифициране) между сесиите за презареждане. Това е достатъчно, за да покрие средния дневен пробег на повечето професионалисти (250 км/ден) за цял ден интензивна употреба, с допълнително оставащ заряд за тези шофьори, свикнали да покриват по-големи разстояния.

Mobilize Limo е съвместим с най-често срещаните типове системи за зареждане с променлив и постоянен ток, което означава, че може да се свърже с всички обществени зарядни станции и домашни системи от типа Wallbox. Може да се зарежда и от домашен контакт. При бързо зареждане батерията може да възстанови 250 км автономност само за 40 минути.

Най-съвременна технология за оптимална сигурност

Limo е оборудван с напълно LED светлини за възможно най-добра видимост през нощта. Стандартното оборудване на модела включва осем въздушни възглавници (2 предни, 2 предни странични, 2 задни странични, 2 завеси) и най-добрите ADAS системи за сигурност:

• Адаптивен круиз контрол
  • Система за предупреждение при наличие на обект в „сляпата“ точка
  • Система за подпомагане смяната и поддържането на лента на движение
  • Активен спирачен асистент с разпознаване на пешеходци и колоездачи
  • Система за разпознаване на пътните знаци
  • 360-градусова камера
  • Предни и задни паркинг сензори
  • Система за предупреждение при движение в задната част на автомобила
  • Система за предупреждение при отваряне на вратите

В зависимост от държавата, Mobilize Limo може да предлага и зимен пакет, включващ отопляеми седалки и волан.

Теми: mobilize

Mobilize управлява мобилността, енергията и услугите за данни. Компанията е част от Renault Group. Изградена около отворени екосистеми, Mobilize предлага гъвкави решения за мобилност и насърчава устойчив енергиен преход, в съответствие с целта на Renault Group да постигне въглероден неутралитет и амбицията си да развие стойност от кръговата икономика.