2022-03-23 20:00Прессъобщение

Промишлените дейности на Renault в Русия се преустановяват

Бордът на директорите на Renault Group заседава днес и одобри следните точки:

• От днес дейността на Renault Group в производствения завод в Москва се преустановява.
  • По отношение на дела си в AVTOVAZ, Renault Group оценява различните възможности, вземайки предвид текущата ситуация и същевременно действайки отговорно към своите 45 000 служители в Русия.

Renault Group напомня, че вече прилага необходимите мерки за спазване на международните санкции.

В следствие на изложеното Renault Group трябва да преразгледа финансовите си перспективи за 2022 г., а именно:

• Оперативен марж на Групата от около 3% (в сравнение с ≥ 4%);
  • Положителен свободен паричен поток от автомобилна дейност (в сравнение с ≥ 1 милиард евро).

Непарична корекция, възлизаща на счетоводната стойност на консолидираните нематериални активи, недвижима собственост, машини, съоръжения и репутация, трябва да бъде взета предвид към резултатите за първото полугодие на 2022 г. Към 31 декември 2021 г. тази стойност възлиза на 2 195 милиона евро.

Renault Group остава фокусирана върху изпълнението на своя стратегически план Renaulution. Групата ще следва своята търговска политика, фокусирана върху стойността, ще засили своята конкурентоспособност и ще ускори програмата си за намаляване на разходите.