2022-09-05 09:02Прессъобщение

Renault Group се присъединява към EONA-X, за да създаде възможност за споделяне на данни в мобилността, транспорта и туризма

  • Renault Group става член-основател на асоциацията EONA-X заедно с ADP, Air France-KLM, Aéroport Marseille Provence, Amadeus и SNCF, и платформата Apidae Tourisme като активен член.
  • Това дружество, родено като продължение на европейската инициатива Gaia-X, има за цел да обединява участниците в туризма, мобилността и транспорта и да създаде възможност за споделяне на данни, като по този начин позволява разработването на нови приложения в мобилността.
  • Първото приложение се отнася до мултимодална мобилност.

Renault Group обявява, че се присъединява като член-основател към асоциацията EONA-X, родена като продължението на европейската инициатива Gaia-X, заедно с ADP, Air France-KLM, Aéroport Marseille Provence, Amadeus и SNCF, и Apidae Tourisme платформа като активен член. Амбицията на EONA-X е да обедини секторите на мобилността, транспорта и туризма чрез насърчаване на разпространението на данни. Крайната цел е да се създаде обединен каталог от защитени данни, който е в съответствие с европейската рамка, позволявайки разработването на приложения, които отговарят на предизвикателствата на пътническата мобилност.

В рамките на EONA-X Renault Group, първият автомобилен производител в асоциацията, ще може да споделя и получава данни в среда на доверие, суверенитет и контрол. Ще бъдат тествани и разработени нови приложения, както самостоятелно, така и споделено с други членове, водещи европейски играчи в мобилността. Наред с многото планирани проекти Renault Group и членовете на асоциацията ще работят концентрирано върху мултимодалната мобилност.

Renault Group се присъединява като член-основател към инициативата EONA-X. Това е още едно доказателтво за решимостта на Групата да постави иновациите в центъра на своята стратегия и по-специално на своите услуги за мобилност. Обединявайки сили с големи европейски играчи в областта на мобилността, транспорта и туризма, Renault Group, и нейните дружества като Mobilize, ще се възползват от качествени данни за разработване на нови приложения и ще предоставят своите в сигурна европейска среда. По този начин Групата ще участва в изграждането на следващото поколение инфраструктура, но също така и в дефинирането на спецификациите на EONA-X за автомобилния сектор.

Фредерик Винсент, изпълнителен вицепрезидент Информационни системи и цифрови технологии, Renault Group

EONA-X има удоволствието да приветства Renault Group като член-основател на асоциацията. Ние споделяме една и съща визия за иновация за развитие на утрешната мобилност; включително въпроси, свързани с устойчивостта, достъпността и безопасността, с волята да бъдем лидери в дигитализацията и обмена на данни. Бихме искали да благодарим на екипите на Renault Digital и EONA-X, които допринесоха за това членство.

Жан-Франсоа Кейс, президент на EONA-X и вицепрезидент и главен съветник, AmadeusЗа Renault Group

Renault Group е в челните редици на променящата се мобилност. Подсилена от Алианса с Nissan и Mitsubishi Motors и уникалния си опит в електрическата мобилност, компанията включва 5 допълващи се марки - Renault, Dacia, LADA, Alpine и Mobilize - предлагащи устойчиви и иновативни решения за мобилност на своите клиенти. Установена в повече от 130 държави, Групата продава 2,9 милиона автомобили през 2020 г. В компанията работят повече от 170 000 души, които изповядват нейната цел всеки ден, за да може мобилността да сближи хората. Готова да се справи с предизвикателства както на пътя, така и в лицето на конкуренцията, Renault Group се ангажира с амбициозна трансформация, която ще генерира стойност. Тя е съсредоточена върху развитието на нови технологии и услуги и нова гама от още по-конкурентни, балансирани и електрифицирани автомобили. В съответствие с екологичните предизвикателства, амбицията на Групата е да постигне въглероден неутралитет в Европа до 2040 г.

Контакти

Симона Гъдева
Мениджър Връзки с обществеността и социални медии
Симона Гъдева