2022-02-10 12:18Прессъобщение

Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive обединяват усилия за разработка и производство на е-двигател от ново поколение

Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive обявяват подписването на меморандум за разбирателство за формиране на стратегическо партньорство за проектиране, разработка и производство във Франция на е-двигател от ново поколение, елиминирайки използването на редкоземни елементи.

Тримата партньори ще комбинират своето ноу-хау и признат опит, за да проектират уникална електрическа задвижваща система, несравнима в световен мащаб, предлагаща повече мощност с по-малко енергия и без използването на редкоземни елементи.

В рамките на партньорството всеки от тримата партньори ще допринесе за разработването и производството на двете ключови части на електродвигателя: ротора и статора.

Renault ще разработи и произведе EESM роторна технология (електрически възбуден синхронен двигател) с подобрени енергийни характеристики и без използването на редкоземни елементи. В допълнение към доставката на компоненти, базирани на най-добрия опит на всяка от компаниите, ролята на Renault Group в цялостната архитектура на двигателя също ще бъде поета от Renault.

Valeo и Valeo Siemens eAutomotive ще разработят и произвеждат статора, който се основава на технологичния опит на Valeo в сглобяването на медни проводници. Благодарение на уникалното си ноу-хау в тази област, позволяващо използването на по-висока плътност на медта в статора, Valeo е в състояние да генерира повече мощност, без да се налага да използва повече електрическа енергия.

Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive ще бъдат първите масови производители на електродвигател с мощност 200 kW без използване на редкоземни елементи от 2027 г. Производството на двигателя за нуждите на автомобилния производител ще се базира в завода на Renault Group в Клеон, Франция.

Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault Group, коментира: „Радваме се да си партнираме с Valeo, чието ноу-хау е признато в цял свят. Заедно ще проектираме и разработим ново поколение високотехнологични електрически двигатели, произведени в нашия завод в Клеон. Това партньорство е допълнителна демонстрация на нашия капацитет да бъдем в челните редици на електрическата революция в автомобилната индустрия, и да затвърдим новата верига на стойност на автомобилите във Франция."

Кристоф Перила, главен изпълнителен директор на Valeo, коментира: „Това стратегическо партньорство ще доведе до голяма стъпка напред за електрическата мобилност. Заедно с Renault Group, ние създаваме автомобилен електродвигател от ново поколение, който елиминира използването на редкоземни елементи. Този нов двигател ще отговаря на най-строгите екологични изисквания и най-високите стандарти за ефективност."

Като пионери в автомобилната електрификация, Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive обръщат нова страница в технологиите за електрическа мобилност.За Renault Group

Renault Group е в челните редици на променящата се мобилност. Подсилена от Алианса с Nissan и Mitsubishi Motors и уникалния си опит в електрическата мобилност, компанията включва 5 допълващи се марки - Renault, Dacia, LADA, Alpine и Mobilize - предлагащи устойчиви и иновативни решения за мобилност на своите клиенти. Установена в повече от 130 държави, Групата продава 2,9 милиона автомобили през 2020 г. В компанията работят повече от 170 000 души, които изповядват нейната цел всеки ден, за да може мобилността да сближи хората. Готова да се справи с предизвикателства както на пътя, така и в лицето на конкуренцията, Renault Group се ангажира с амбициозна трансформация, която ще генерира стойност. Тя е съсредоточена върху развитието на нови технологии и услуги и нова гама от още по-конкурентни, балансирани и електрифицирани автомобили. В съответствие с екологичните предизвикателства, амбицията на Групата е да постигне въглероден неутралитет в Европа до 2040 г.

Контакти

Симона Гъдева
Мениджър Връзки с обществеността и социални медии
Симона Гъдева

Свързано съдържание