2022-03-09 09:00Прессъобщение

Software République лансира свой startup инкубатор, за да ускори устойчивата, безопасна и интелигентна мобилност

• Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics и Thales лансират startup инкубатор в рамките на Software République.
  • Инкубаторът предоставя на стартиращи фирми ресурси от страна на шестте членове, както и специална програма за подкрепа.
  • Първата група стартиращи компании включва Wattpark, Geoflex и Vianova, като победители в първото издание на Mobility 4.0 Challenge, както и Angoka и Parcoor.

На 8 март Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics и Thales лансират startup инкубатора Software République, отворена иновационна екосистема за устойчива, безопасна и интелигентна мобилност. Представянето, което се състоя във Village by CA в Париж, събра представители на членовете-основатели на Software République, както и първата група стартиращи компании на инкубатора.

Този инкубатор има двойна цел: да ускори проектите на избраните стартиращи компании и да подобри отворените иновации на шестте членове около три теми: енергия, нови услуги за мобилност и свързани автомобили. Инкубирани за период от 6 до 18 месеца, стартиращите компании ще трябва да изградят проект с поне двама членове на Software République. В замяна, членовете на Software République ще предоставят на стартиращите фирми своите ресурси, както и специална програма за подкрепа.

Към победителите в първото издание на Mobility 4.0 Challenge - Wattpark, Geoflex и Vianova, се присъединяват други две стартиращи компании, Angoka и Parcoor, избрани от селекционната комисия на инкубатора.

Специализираната програма е разделена на пет области:

• Достъп до 15 000 експерти:  шестте членове на Software République предоставят техническа експертиза, специализирани ресурси, възможности за тестове и актив от данни, в зависимост от проекта и нуждите
  • Независими юридически консултации: подкрепа от партньорска адвокатска кантора по правни и фискални въпроси;
  • Менторство при поискване: насоки за пазарни и конкурентни анализи, финанси, бизнес планове, човешки ресурси, представяния и презентации, UX/UI, въз основа на нуждите и в партньорство с Village by CA;
  • Хостинг по избор: членовете предоставят на стартиращите компании хостинг на базата на технически сайтове или целеви пазари на десет локации (в осем държави);
  • Привилегирован достъп до екосистемата на Software République.

Стартиращите компании и проектите са:

Angoka защитава комуникациите за интелигентни градове и мобилност. Хардуерните решения на компанията защитават критичната комуникационна цялост между машина и машина (M2M) и произхода на данните, създавайки надеждни връзки, независимо от мрежата.

Geoflex е оператор на услуги, подобряващ GPS/GNSS приложенията, за да постигне сигурно и точно позициониране до четири сантиметра, на сушата, в морето и във въздуха. Geoflex предоставя универсална хипергеолокация за влакове, автомобили, кораби, дронове и смартфони, както и за куриерски доставки в интелигентни градове.

Parcoor разработва иновативни вградени решения за откриване на заплахи, които се внедряват директно в устройства. Решенията се основават на нов подход, комбиниращ основни данни на системата, наблюдавани в реално време и авангардни, леки, бързи и обясними алгоритми за машинно обучение. Това гарантира вградена киберсигурност и автономно откриване в реално време на потенциални заплахи.

Vianova разработва алгоритъм за пътна безопасност, който ще бъде от полза както за градовете, така и за шофьорите, за да идентифицират и да бъдат информирани в реално време за опасни инциденти по пътищата или високи рискове от инциденти в определени райони.

Wattpark е „Airbnb© за зарядни станции“. Компанията позволява на собствениците на зарядни станции да ги споделят и дават под наем. Wattpark помага на шофьорите да намерят станция за зареждане, да се свържат с нея и лесно да заплатят за зареждане, като по този начин улеснява изживяването от шофирането на електрически или plug-in хибриден автомобил.

Свързано съдържание